Vouwdeuren, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 23-09-2015

Vouwdeuren voor particulieren zijn aan een grote opmars begonnen. Logisch, want vouwdeuren (ook wel harmonicadeuren genoemd) bieden vele voordelen. Mocht u van plan zijn om te gaan verbouwen of een betere verbinding tussen binnen en buiten willen creëren zijn vouwdeuren de overweging waard.

Vouwdeuren

Soorten vouwdeuren

Vouwdeuren werden voorheen vaak gebruikt in de industrie, maar vandaag de dag komen we ze ook steeds vaker in woningen tegen. Er zijn twee typen vouwdeuren die we kunnen onderscheiden; vouwdeuren voor gebruik binnenshuis en vouwdeuren voor gebruik buitenshuis.

Vouwdeur binnenshuis

Met een vouwdeur binnenshuis kunt u een grotere ruimte eenvoudig scheiden zonder dit definitief te maken. Door de vouwdeur ervaart u het gevoel van privacy wanneer deze gesloten is, maar opent u net zo gemakkelijk de vouwdeur weer zodat een vrije doorloop ontstaat.

Vouwdeur buitenshuis

Met een vouwdeur in de gevel krijgt u echt het buitengevoel in uw woning. Vouwdeuren kunnen in z'n geheel geopend worden over de gehele breedte zodat er een mooie opening naar de tuin ontstaat. Het gevoel van ruimte omarmt u aan alle kanten. U heeft geen last meer van openstaande deuren op uw terras en een (te) smalle doorgang naar de tuin.

Gebruikte materialen

Vouwdeuren zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De bekendste en meest voorkomende is de vouwdeur van kunststof. Dit is een duurzame oplossing, waarbij de prijs ook nog relatief gunstig is.

Overige materialen voor vouwdeuren zijn:

 • Hout
 • Aluminium
 • Staal
 •  
  Houten vouwdeuren vragen logischerwijs meer onderhoud dan kunststof-, aluminium- en stalen vouwdeuren, maar zijn in aanschaf goedkoper. Welk materiaal het beste bij uw situatie past hangt af van uw budget en de reeds gebruikte materialen voor bijvoorbeeld ramen en kozijnen.

  Een installateur kan al uw vragen over vouwdeuren beantwoorden en helpt u bij het maken van de juiste keuze. Echter is het raadzaam, wanneer u vouwdeuren overweegt te laten plaatsen, om verschillende experts met elkaar te vergelijken. Onderlinge prijzen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen en in veel gevallen kunt u flink besparen door uit uw vergelijking de meest interessante professional te kiezen.

  U zult niet de eerste (en zeker niet de laatste) zijn die tot wel 40% bespaart op de montagekosten van uw nieuwe vouwdeuren door simpelweg experts te vergelijken!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!