Schuifpui zorgt voor licht en ruimte

Mike avatar

Mike op 04-01-2016

Met een schuifpui creëert u meer lichtinval in de woning en brengt u het buitengevoel naar binnen. Welke soorten schuifpuien er zijn en waar u op moet letten leest u in onderstaand artikel!

Schuifpui

Soorten schuifpuien

Er zijn verschillende soorten schuifpuien, maar allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat u de lichtinval vergroot binnen uw woning en dat zij voor een betere verbinding zorgen tussen uw woning en uw tuin. Doordat de schuifpui voor het grootste gedeelte uit glas bestaat haalt u het licht van buiten naar binnen en creëert u een ruimtelijk gevoel. De oude donkere woonkamer transformeert met een schuifpui tot een groter ogende lichte ruimte waarbij u letterlijk met een handomdraai het buitengevoel naar binnen haalt.

De soorten schuifpuien die we onderscheiden:

 • Kunststof schuifpuien
 • Houten schuifpuien
 • Aluminium schuifpuien
 •  

  Kunststof schuifpuien

  Kunststof schuifpuien zijn onderhoudsvrij, duurzaam en relatief goedkoop in aanschaf. Tegenwoordig zijn ze in alle denkbare kleuren te verkrijgen of zelfs met houtpatronen. Ideaal als u wél de uitstraling van hout wilt, maar niet zit te wachten op het onderhoud wat hout als materiaal zijnde met grote regelmaat nodig heeft. Extra voordeel aan kunststof schuifpuien dat deze zich prima lonen om goed te isoleren.

  Houten schuifpuien

  Als u echt een naadloze integratie met de tuin wilt kiest u natuurlijk voor houten schuifpuien. Hout heeft als natuurproduct een warme uitstraling en zorgt voor een natuurlijke overgang naar uw tuin. Hout is echter (afhankelijk van de gekozen houtsoort) duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld kunststof schuifpuien. Daar staat dan wel weer tegenover dat hout bewerkbaar is en bij eventuele schade vrij eenvoudig gerepareerd kan worden. Met het juiste onderhoud is een houten schuifpui een duurzame oplossing waar u jaren plezier van kan hebben. En bent u de huidige kleur zat? Met een likje verf creëert u in een mum van tijd een totaal andere uitstraling van de houten schuifpui.

  Aluminium schuifpuien

  Strak. Modern. Robuust. Aluminium is als materiaal enorm sterk en daarom uitermate geschikt in het geval van grote raampartijen, vooral ook omdat aluminium van zichzelf erg licht van gewicht is. De schuifpui blijft eenvoudig bedienbaar. Ander woorden die perfect passen bij een aluminium schuifpui zijn onderhoudsarm, duurzaam en goed bestand tegen inbrekers. Wel zijn voor een optimale isolatie extra materialen benodigd.

  Waar op te letten bij schuifpuien?

  Een belangrijk onderdeel van de schuifpui is de isolatie. Het gevoel van buiten naar binnen halen is fijn, maar niet als de kou daarmee ook uw woning binnen treedt. Een goede isolatie van de schuifpui is daarom essentieel.

  Ook het hang- en sluitwerk zal in orde moeten zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Uw schuifpui kan de achilleshiel van uw woning zijn indien deze niet zorgvuldig gemonteerd is. Een goede vakman volstaat zijn vak en zorgt er voor dat de schuifpui aan alle eisen voldoet.

  Qua vaklui is het goed om meerdere installateurs met elkaar te vergelijken alvorens u een definitieve keuze maakt. Vaak hanteren zij onderling uiteenlopende tarieven en door te vergelijken kiest u gemakkelijker de meest interessante vakman voor uw nieuwe schuifpui. Zo bespaart u aanzienlijk op de installatiekosten voor de schuifpui, wat misschien voor u het verschil kan betekenen tussen het ene of het andere materiaal of HR of HR++ glas.


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!