Schuifdeurrails, wat zijn de opties?

Mike avatar

Mike op 06-01-2015

Een belangrijk onderdeel bij zowel de schuifdeur als schuifpui zijn de schuifdeurrails. In principe zijn dit gewoon de geleiders van de schuifdeur. Deze geleiders zorgen ervoor dat de schuifbare deur zonder moeite naar van rechts naar links en andersom geschoven kan worden. Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten schuifdeurrails beschikbaar. We bespreken ze hieronder.

schuifdeurrails

Metal rail en rollersysteem schuifdeurrail

Metal rail
De meest populaire optie wat betreft schuifdeurrails is de 'metal rail', hier wordt de deur met bevestigingspunten in de metalen rails geplaatst aan zowel de boven als onderkant, en kan dan zo naar links en rechts worden geschoven. Om de rail enigszins weg te werken, wordt deze vaak in een boord van het zelfde materiaal als de kozijn geplaatst.

Rollersysteem deurrails
Het rollersysteem deurrails is een moderne variant, maar is alleen toe te passen bij schuifdeuren en dus niet bij een schuifpui. Er wordt hierbij alleen aan de bovenkant van de schuifdeur een schuifdeurrail geplaatst. De rail bestaat uit een simpelweg metalen lat of stang waarop dan één of meerdere wieltjes worden bevestigd die vervolgens aan de schuifdeur worden vast gemaakt. De deur schuift dus open en dicht doordat de wielen op de lat of stang naar links of recht rollen.
 

Schuifdeur systemen vergelijken loont!

Wanneer u van plan bent om een schuifdeur of schuifpui en schuifdeurrails aan te schaffen, dan is het aan te raden om hiervoor offertes aan te vragen bij verschillende schuifdeur leveranciers en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken op onder andere kwaliteit en prijs. Zo kunt u namelijk aanzienlijk besparen op aanschafkosten en daarnaast ook gemakkelijk kiezen voor de schuifdeur specialist die het beste aansluit op uw kwaliteits- en prijswensen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!