Schuifdeuren, welke soorten zijn er?

Mike avatar

Mike op 06-01-2015

Schuifdeuren zijn ideaal wanneer u een ruimte graag open wilt houden maar daarnaast ook de mogelijkheid wilt hebben om twee kamers van elkaar te scheiden. De drie meest voorkomende schuifdeur (ook wel schuifpui genoemd) soorten zullen we hieronder kort bespreken.

schuifdeur soorten

Schuifdeur soorten

Traditionele schuifdeur: het meest gebruikte schuifdeur systeem is de schuifdeur op een rails voor bijvoorbeeld in de serre of een doorgang naar de tuin. De rails kan in principe gewoon zichtbaar zijn, deze wordt dan verwerkt in een licht verhoogde versterking. Maar de rails kan ook in de vloer worden weggewerkt, waardoor deze dus gelijk loopt met de vloer, dit zorgt voor een strakker geheel. Dit type schuifpui kan eenvoudig worden gesloten met de handgreep en veiligheidscilinder. Om de veiligheid en anti-inbraak mogelijkheden nog verder te versterken kan de schuifdeur ook zonder een greep aan de buitenkant van de deur worden geleverd.

Hef-schuifdeur: dit type schuifdeur systeem lijkt veel op het traditionele schuifdeur systeem, op één aspect na. De schuifdeur wordt in dit geval niet door middel van een handgreep bediend, maar door middel van een hefboom. Dit betekend dat de schuifpui moet worden 'opgetild' voordat deze kan worden geopend, daarnaast biedt dit type schuifdeur ook een goede luchtdichtheid.

Ingewerkte schuifdeur: dit type schuifdeur systeem wordt in de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur ingewerkt, het voordeel hiervan is dat er meer ruimte wordt gewonnen dan bijvoorbeeld een schuifdeur op rails. De openschuivende deur verdwijnt immers volledig in de muur, waardoor er ruimte op de vloer en langs de muur vrij komt. Dat gedeelte van de muur kan dus gewoon worden gebruikt voor decoratie of meubilair tegenaan te plaatsen. Dit systeem is wel het meest lastig toe te passen omdat de ruimte tussen de binnen en buitenmuur voorzien moet worden.
 

Schuifpui, in veel opzichten ideaal

De schuifdeur is in vele opzichten ideaal. U kunt erdoor eenvoudig spelen met verschillende ruimtes maar daarnaast creëert u er ook gemakkelijk een extra ruimtelijk gevoel mee en kunt u met een schuifdeur ook de lichtinval in de ruimte optimaliseren.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!