Schuifdeuren, 5 voordelen!

Mike avatar

Mike op 27-01-2016

Schuifdeuren in de woning zijn ideaal en vooral erg handig wanneer het om kleine ruimtes gaat. We hebben de 5 grootste voordelen van schuifdeuren op een rijtje gezet. Ontdek ze snel!

Schuifdeuren voordelen

5 voordelen van schuifdeuren

Mocht je twijfelen of schuifdeuren iets zijn voor in jouw woning hopen we je met onderstaande 5 voordelen te overtuigen van de vele voordelen van schuifdeuren in de woning.

1. Met schuifdeuren verberg je de minder mooie dingen in je woning

We hebben allemaal wel spullen in huis die we gebruiken, maar niet continue in beeld hoeven te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot TV scherm in een klassieke woonkamer. Middels schuifdeuren kun je er voor zorgen dat spullen die je liever niet in het oog hebt veilig verborgen, maar toch ook zo voor handen zijn.

2. Schuifdeuren geven privacy

Vooral erg handig in kleine ruimtes, bijvoorbeeld wanneer je in een studio woont. Met schuifdeuren of een schuifpaneel baken je het slaapgedeelte eenvoudig af en creëer je privacy. Ditzelfde kan natuurlijk ook met een gordijn, maar de schuifdeuren zorgen voor meer privacygevoel.

3. Ideaal om de wasmachine te verbergen

Dit voordeel is een beetje gelijk aan het eerste voordeel wat we benoemen, maar als extra voordeel kan hierbij benoemd worden dat schuifdeuren een groot gedeelte van het geluid tegen houden wat tijdens een wasbeurt klinkt. Mooi weggewerkt en minder last van geluidsoverlast dus!

4. Ideale roomdividers

Schuifdeuren zijn niet alleen ideaal in kleine ruimtes, maar ook juist in grote ruimtes. Met schuifdeuren creëer je gemakkelijk aparte ruimtes in één hele grote ruimte. Denk hierbij aan een loft of een groot penthouse bijvoorbeeld.

5. Nooit meer je hoofd stoten

Dit 5de voordeel is vooral op de keuken gericht. Hoe vaak gebeurt het jou namelijk niet dat je je hoofd stoot tegen de deurtjes van de keukenkasten? Door de klapdeurtjes te vervangen voor schuifdeuren zul je nooit meer je hoofd stoten aan een openstaand kastdeurtje.

Heb jij zelf nog een groot voordeel van schuifdeuren die we hierboven niet benoemd hebben? Laat het ons dan weten in een reactie!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!