4 tips voor schuifdeuren

Mike avatar

Mike op 18-02-2016

Schuifdeuren zijn een fijne toevoeging in je woning. Ze zijn (vaak) stijlvol, ruimtebesparend en je kunt ze op allerlei manieren toepassen. Ontdek in onderstaand artikel 4 handige tips om schuifdeuren te integreren in je woning en raak geïnspireerd!

Schuifdeuren

Schuifdeur voor je kast

Heb jij een open kast in je woning? Dan zul je vast wel tot de conclusie gekomen zijn dat deze vaak rommelig oogt, hoe opgeruimd je zelf ook mag zijn. Met een schuifdeur-systeem verberg je de inhoud van de kast, maar blijft de inhoud toch goed toegankelijk.

Breng buiten naar binnen

Schuifdeuren brengen buiten naar binnen, vooral wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van glas in de schuifdeur. Helemaal luxe: volledig glazen schuifdeuren!

Door de toegang naar je balkon en/of tuin te voorzien van schuifdeuren creëer je een open gevoel. Je betrekt deze ruimtes op een makkelijke en stijlvolle manier bij de rest van je woning middels een schuifdeur. Let wel op bij het kiezen van de beglazing dat je voor dubbelglas kiest. Zo blijft het lekker behaaglijk in je woning, zelfs hartje winter.

Scheiden van ruimtes

Deze tip geldt voor kleine, als grote woningen. Als je klein woont wil je de ruimte die er is optimaal benutten. Een schuifdeur biedt dan uitkomst om ruimtes te scheiden en een duidelijk verdeling te maken.

Ook wanneer je over een (hele) grote ruimte beschikt, maar deze liever opgedeeld ziet in kleinere ruimtes bieden schuifdeuren uitkomst. Omdat de schuifdeuren schuiven en niet draaien zoals bij een gewone deur heb je geen last van onnodig ruimteverlies. En wil je toch weer één grote ruimte; schuifdeuren zijn niet permanent en kunnen vrij eenvoudig weer verwijderd worden.

Benut de ruimte onder een schuin dak

Heb jij een zolder met een schuin dak en gaat er onnodig ruimte verloren door het schuine dak? Met schuifdeuren zorg je er voor dat je de ruimte onder het schuine dak toch nuttig kan besteden, bijvoorbeeld als bergruimte.

Heb jij zelf nog een handige tip voor het gebruik van schuifdeuren die wij hier nog niet benoemd hebben? Laat het ons weten via een reactie!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!